Splošni Pogoji


NAKUP

Založnik knjige je podjetje Rumena rutica d. o. o., Linhartova cesta 94, 1000 Ljubljana, davčna št.: 48194956, ID za DDV: SI48194956, matična št.: 6856446000 (v nadaljevanju: založnik). Smo zavezanci za DDV.

IBAN: SI56 6100 0002 7265 010 (Delavska hranillnica d. d. Ljubljana)

S pomočjo spletne aplikacije za elektronsko naročanje na spletni strani www.prvosolec.si in Facebook strani www.facebook.com/Prvosolec.si kupujete brez tveganja. Izdelek je predstavljen z osnovnimi podatki, slikami in opisom. Za nakup izdelka vpišete vaše podatke in potrdite naročilo. Pridržujemo si pravico do napak pri besedilu in slikah.

PLAČILO

Kupcem omogočamo plačilo po predračunu. Stroški dostave so prikazani na Obrazcu za naročilo.
 

DOSTAVA IN STROŠKI DOSTAVE

Naročeno blago vam dostavi Pošta Slovenije. Za nakup preko naše spletne strani do 10 knjig stroška dostave na slovenski naslov ni razen, če ni drugače navedeno.

Blago vam dostavimo najkasneje v roku 3 delovnih dni. V primeru nezmožnosti dostave blaga v 3 delovnih dneh vam sporočimo novi rok dobave ali vam vrnemo vplačani znesek na vaš TRR.
 

CENA KNJIGE

Cena knjige na dan naročila je določena, se ne spreminja in velja v trenutku oddaje naročila. V ceno je vštet 5 % DDV.
 

VRAČILO BLAGA

Kupec lahko vrne izdelek v 15 dneh in zahteva vračilo kupnine oz. odstopi od pogodbe, pri tem mu ni potrebno navesti razlog za svojo odločitev. Za vračilo kupnine oz. odstop od pogodbe mora biti izdelek nerabljen, nepoškodovan in originalno zapakiran. Naslov za vračilo je Rumena rutica d. o. o., Linhartova cesta 94, 1000 Ljubljana. Šteje se, da je vračilo pravočasno, če je pošiljka oddana v roku. Zavrnjenemu izdelku mora biti priložen račun. Založnik vrne celotno odkupnino v roku 15 dni. Kupec nima pravice do vračila uporabljenega izdelka. Poškodovane ali pomanjkljive izdelke bomo zamenjali, za vrnjene poškodovane, popisane, porisane, polepljene ali kako drugače rabljene knjige pa ne vračamo denarja.
 

ZASEBNOST PODATKOV

Obvezujemo se varovati vaše osebne podatke, poslane pri naročilu v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov.


ARHIVI

Sklenjene pogodbe in računi med naročnikom in prodajalcem (založnikom) so arhivirani na sedežu podjetja. Kupec lahko pridobi kopijo z zahtevo, ki jo pošlje na naš elektronski naslov (info@prvosolec.si). Pogodba je sklenjena v trenutku oddaje naročila.
 

UVELJAVLJANJE STVARNE NAPAKE

Vse zahtevke za uveljavljanje stvarne napake je potrebno poslati pisno priporočeno preko navadne pošte na Rumena rutica d. o. o., Linhartova cesta 94, 1000 Ljubljana, kjer morajo biti natančno navedeni podatki kupca, številka našega izdanega računa in opis stvarne napake.

V primeru, da je paket fizično poškodovan, v njem manjka vsebina ali kaže znake odprtja, mora kupec sprožiti postopek reklamacije pri Pošti Slovenije. To je mogoče urediti tako, da se paket prinese na najbližjo pošto v enakem stanju, kot je bil prejet (ne da bi karkoli dodal ali odstranil) ter se izpolni reklamacijski zapisnik. Skupaj s Pošto Slovenije bomo poskrbeli, da bo reklamacija rešena v najkrajšem možnem času.
Založnik je v skladu z zakonom dolžan kupcu zagotoviti garancijo za brezhibnost kupljenega blaga. Garancijo lahko kupec uveljavlja neposredno pri založniku knjige. Garancijo lahko kupec uveljavlja z računom.

Prodajalec (založnik) je dolžan zamenjavo v okviru garancije opraviti v 30 dneh od prejema blaga. Vračilo blaga v garanciji se opravi v skladu z zakonom, kupec pa z vračilom nima stroškov.
 

NAROČANJE

Pri nakupu preko spletnega obrazca za elektronsko naročanje na spletni strani www.prvosolec.si ali na Facebook strani www.facebook.com/Prvosolec.si izpolnite vaše podatke in potrdite naročilo. Vpis vseh podatkov je obvezen. Po uspešno oddanem naročilu boste na navedeni elektronski naslov dobili Potrdilo o naročilu in Predračun. V primeru potrditve prejemanja obvestil vas bomo na isti elektronski naslov občasno obveščali o novostih, povezanih s knjigo. Vaših podatkov ne bomo posredovali nikomur. Na koncu je potrebno označiti, da se strinjate s pogoji poslovanja.

Po plačilu predračuna, vam bomo poslali naročeni izdelek na vaš naslov. Dodatno lahko nastanejo stroški poštnine, kar je razvidno iz postavk na Predračunu.

Naročilo lahko prekličete tako, da pošljete elektronsko sporočilo z zadevo „PREKLIC NAROČILA“ in navedbo številke predračuna na info@prvosolec.si.